Länkar
till
mina
övriga
informations-
sidor


 

Rening av dricksvatten

Dricksvattnet i Spanien är i allmänhet fullt drickbart, men det smakar inte så gott som vi är vana vid från Sverige. Dessutom är bakteriekulturen lite annorlunda, vilket gör att en del svenskar blir dåliga i magen av vattnet. Här följer en beskrivning av olika filtertyper som används i Spanien.Det kanske mest sålda systemet för rening av dricksvatten fungerar genom en teknik som kallas omvänd osmos. Den tekniken tar bort allt utom vattnet. Det renade vattnet kan liknas vid destillerat vatten. Nackdelen är att även nyttiga mineraler tas bort, men det kan kompletteras med en tillsats som tillför mineraler.

På t.ex. byggvaruhuset Leroy Merlin kan man hitta olika varianter av filter för rening av dricksvatten. Även enklare typer som består enbart av en plastkanna med filter.


Det finns även system för rening av dricksvatten som använder enbart keramiska filter och som inte tar bort alla mineraler. Ett exempel på detta kallas "Doulton" och säljs av flera återförsäljare i Spanien till olika priser. Billigast är denna tror jag (och jag använder den själv och är mycket nöjd med den). 

Här finns fler leverantörer av utrustning för vattenrening: 

Slutligen finns utrustning för enbart avkalkning av vattnet samt utrustning för avkalkning och rening av allt vatten även för disk- och tvättmaskin.

 
Denna text är reviderad av Gerard Boeke 2017-02-03. Läsaren ansvarar själv för sina handlingar och författaren tar inte ansvar för vad myndigheter kan komma att göra. Texten får kopieras om källan anges.

Här finns länkar till mina övriga infosidor om Spanien